VIDEO! Maia Sandu a promis dar a și Făcut. În 492 de sate care au aplicat la programul Satul European, vor fi construite e sisteme de apă și canalizare, reparate casele de cultură, instalarea luminatului stradal, parcuri cu teatru de vară, izolarea termică a gimnaziilor și grădinițelor, parcuri fotovoltaice care vor produce energie

Președinta Maia Sandu a publicat o scurtă cronologie a programului Satul European, acest program a fost promis în campania electorală și lansat acum 4 luni, astăzi deja se derulează proiectele în satele Moldovei. Peste 550 de localități s-au înscris la prima ediția a programului Satul European, au fost selectate spre finanțare 492 de proiecte care vor fi realizate în următoarele 12 luni, vor fi construite sisteme de apă și canalizare, reparate casele de cultură, instalarea luminatului stradal, parcuri cu teatru de vară, izolarea termică a gimnaziilor și grădinițelor, parcuri fotovoltaice care vor produce energie pentru asigurarea localităților cu energie electrică ecologică.

Toate aceste vor crea locuri noi de muncă și vor dezvolta localităților care au aplicat la programul Satul European. Proiectul va fi finanțat de guvern în pofida inflație, crizei sau a războiului din țara vecină.

Mai bine de jumătate din localitățile din Moldova vor implementa proiecte de dezvoltare locală, finanțate în cadrul programului „Satul European”, pe care l-am lansat în luna martie.

Astăzi Guvernul va aproba lista celor 492 de proiecte propuse spre finanțare. Proiectele vor crea locuri de muncă și noi oportunități pentru comunități. Bugetul programului este de aproximativ 2 miliarde de lei – de 4 ori mai mare decât investițiile în dezvoltarea locală de anul trecut.

Republica Moldova poate avansa doar atunci când și oamenii din satele noastre vor simți că viața li se schimbă în bine. O Moldovă europeană este o țară în care lucrurile funcționează, iar oamenii trăiesc în bunăstare și pace.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*