VIDEO! MAIA SANDU: Este sfârșitul domniei hoților din Moldova. Avem toate instrumentele necesare. Vom elimina judecătorii și procurorilor corupți din sistem

Președintele Maia Sandu a declarat pentru Euronews că a venit sfârșitul domniei hoților în Republica Moldova. După ce Partidul Acțiune și Solidaritate a obținut majoritatea în parlament, acum au toate instrumentele pentru a implementa reformele necesare și eliminarea judecătorilor și procurorilor corupți.

„Este o mare oportunitate și o mare responsabilitate, dar acum avem toate instrumentele pentru a implementa reformele necesare. Vom elimina judecătorii și procurorilor corupți din sistem și vom curăța celelalte instituții pentru a le face independente de influențele diferitelor grupuri corupte, care fură bani publici de foarte mult timp”, a spus Maia Sandu într-un interviu pentru Euronews.

Șefa statului a mai declarat că speră că rezultatul de duminică va marca „sfârșitul domniei hoților din Moldova”. Ea a mai afirmat că în următoarea legislatură va exista o majoritate care va vota o lege privind evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor, prin care să fie curățat sistemul de persoane corupte, și a vorbit și despre modificarea legislației privind confiscarea averilor obținute ilicit și privind recuperarea banii furați de la stat.

Totodată, Maia Sandu a promis și îmbunătățirea mediului de afaceri și eliminarea controlului abuziv din partea unor instituții de stat asupra oamenilor de afaceri.

Șefa statului a mai făcut referire și la Comitetul Consultativ Independent Anticorupție ce urmează a fi înființat și care va avea misiunea de a dezvălui informații despre cazurile de spălări de bani, evaziune fiscală, sau diferite scheme de corupție care îi sărăcesc pe locuitorii Republicii Moldova și îi determină să plece la muncă peste hotare. Scrie Anticoruptie.md.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*