VIDEO! Maia Sandu: Populația să fie foarte conștientă și să nu facă abuz de iod fără nici un motiv. Moldova are cantitățile necesare de iod

Președinta Maia Sandu a fost întrebată de o jurnalistă dacă Republica Moldova deține cantitățile necesare de iod în cazul unui atac nuclear, șefa statului a precizat că sunt stocuri suficiente și populația să nu facă abuz în procurarea și administrarea iodului fără recomandările medicului, în cazul care va fi necesar autoritățile responsabile vor veni cu recomandările conform protocoalelor medicale.

Maia Sandu: Din informațiile pe care le am eu, noi avem aceste cantități dar aș vrea ca populația să fie foarte conștientă și să nu facă abuz de iod fără nici un motiv, în general nu trebuie să se facă abuz. Pe deoparte suntem pregătiți, pe deoparte vreau să ne asigurăm că acțiunile noastre nu provoacă panică și respectiv nu motivează oamenii să facă lucruri care ar putea să dăuneze sănătății lor.

În momentul în care… Doamne ferește va fi nevoie de așa ceva, atunci vor venit toate instrucțiunile și medicamentele. Vă rugăm să nu vă apucați din inițiativă proprie să faceți lucruri care ar putea să vă dăuneze sănătății dumneavoastră.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*