VIDEO! Mihail Saakaşvili, a fost arestat în Georgia, fostul președinte a îndemnat georgienii la proteste

Fostul președinte al Georgiei, Miheil Saakașvili, a fost reținut la Tbilisi în seara zilei de 1 octombrie. Premierul georgian Irakli Garibashvili a afirmat acest lucru la un briefing special. Scrie jam-news.net.

Potrivit lui Garibashvili, agențiile de aplicare a legii aveau informații despre mișcarea sa în avans, iar procesul era sub control deplin.

Mikheil Saakashvili a declarat în dimineața zilei de 1 octombrie pe pagina sa de Facebook că a ajuns deja în  Georgia  și se află la Batumi. Ca răspuns, Ministerul Georgian de Interne a emis o declarație de urgență conform căreia oficial fostul președinte, care se află pe lista căutată în mai multe dosare penale, nu a trecut frontiera de stat a țării. Dacă acest lucru este confirmat, el va fi arestat, a precizat Ministerul de Interne.

În după-amiaza zilei de 1 octombrie, președintele georgian  Salome Zurabishvili a  comentat entuziasmul din jurul sosirii fostului președinte. Ea a declarat că „responsabilitatea pentru menținerea unui mediu electoral pașnic și liber revine guvernului”.

„Batjocura și ridiculizarea din partea guvernului cu privire la vizita lui Saakashvili în Georgia sunt inacceptabile […] Oricine repetă și speculează cu privire la acest subiect nu se gândește la țară sau la alegeri corecte, ci se bazează pe destabilizare.

Saakashvili îndeamnă cetățenii să vină la alegeri pașnice, dar apelurile sale la mitinguri după alegerile din 3 octombrie și celelalte acțiuni ale sale suscită de fapt sugestii că, în loc de alegeri, se fac pregătiri pentru alte acțiuni.

Pe de altă parte, reacția autorităților nu este ceea ce se așteaptă societatea și ceea ce o va calma și va reveni la starea preelectorală. Comentariile ar trebui să vină astăzi nu de la partid, ci de la organele de stat, care sunt obligate să prezinte fapte și să controleze situația. Hărțuirea nu este răspunsul; în astfel de cazuri, oamenii încep să pună la îndoială eficacitatea structurilor guvernamentale din țară.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*