×

VIDEO! Moldova Blocată sub zăpadă, Drumuri închise, în Chișinău nu circulă troleibuzele, Aeroportul este blocat

VIDEO! Moldova Blocată sub zăpadă, Drumuri închise, în Chișinău nu circulă troleibuzele, Aeroportul este blocat

Titlu: Republica Moldova Blocată Sub Zăpadă: Drumuri Închise și Probleme în Munca Zilnică

Astăzi, 8 ianuarie 2023, Republica Moldova se confruntă cu o situație dificilă, fiind blocată sub un strat gros de zăpadă și gheață. Numeroase drumuri naționale, în special în nordul țării, au fost închise, iar municipalitatea Chișinău se luptă cu efectele ninsorii abundente.

Principalele Puncte:

Situația în Nordul Republicii Moldova

Nordul țării, în special raioanele Briceni, Edineț, Soroca și Bălți, se confruntă cu dificultăți semnificative din cauza cantității mari de zăpadă acumulată și a formării gheții. Autoritățile lucrează intens la curățarea traseelor, dar condițiile meteo dificile îngreunează intervenția.

 1. Drumuri Blocate: Raioanele Briceni, Edineț, Soroca și Bălți sunt cele mai afectate, iar R-16, în localitatea Bocșa din raionul Fălești, are camioane stopate pe dreapta din cauza gheții și a zăpezii.
 2. Chișinău în Izolare
  Municipiul Chișinău este practic izolat, iar transportul public a fost suspendat până la ora 16:00. Străzile principale și secundare sunt înzăpezite, iar muncitorii depun eforturi susținute pentru a restabili circulația. Se așteaptă ca activitățile să revină la normal odată cu deszăpezirea în curs.

  Intervenția CSE și afectarea Instituțiilor de Învățământ
 3. Întreruperea Școlară: Comisia pentru Situații Excepționale a hotărât să amâne revenirea elevilor din municiupiul Chișinău la studii până la data de 11 ianuarie.

 4. Situția în Centrul Republicii Moldova
  Traseul Ungheni – Chișinău este întrerupt în localitatea Cornești, iar traseul Sudic Chișinău – Hâncești este blocat în apropiere de localitatea Fundul-Galbenei.
 5. Situția în Centrul Republicii Moldova
  Traseul M3 Chişinău – Comrat – Giurgiuleşti – frontiera cu România, 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐛𝐥𝐨𝐜𝐚𝐭 între localitățile Congaz și Svetlîi.
 6. Avertisment pentru Șoferi: Se recomandă evitarea unor trasee naționale precum Chișinău – Hîncești, R1 Chișinău – Ungheni – Sculeni și R16 Bălti – Făleşti – Sculeni, din cauza condițiilor periculoase de trafic.
 7. Probleme în Energetica Locală: 27 de localități din Republica Moldova au rămas fără energie electrică, iar autoritățile lucrează pentru a remedia această situație.
 8. Aeroportul Internațional din municipiul Chișinău a anulat toate zborurile din cauza zăpezii.

Republica Moldova se confruntă cu provocări semnificative în urma ninsorii abundente, iar autoritățile și comunitatea depun eforturi comune pentru a gestiona această situație dificilă.

Urmărește-ne pe Facebook! Susţinene cu „Like” şi „Share„!

get_img-1-1024x576 VIDEO! Moldova Blocată sub zăpadă, Drumuri închise, în Chișinău nu circulă troleibuzele, Aeroportul este blocat
418102600_691883596463978_5160443179983830394_n-768x1024 VIDEO! Moldova Blocată sub zăpadă, Drumuri închise, în Chișinău nu circulă troleibuzele, Aeroportul este blocat

Partajează acest conținut:

Publică comentariul