VIDEO! NU RĂZBOI! Proteste în Rusia și Belorusia după ce Vladimir Putin a amenințat Ucraina cu arme nucleare

Peste 4.000 de persoane reținute în toată Rusia în timp ce protestele împotriva războiului intră în a patra zi, spune un grup de monitorizare independent

Mai mulți cetățeni ruși au ieșit la protest pe străzile Rusiei, strigând: NU RĂZBOI. Poliția arestează protestarii. În orașul Minsk, Belorusia după câteva luni de liniște oamenii au ieșit în stradă strigând NU Război.

Protestele au loc în contextul Războiului din Ucraina și amenințării cu arme nucleare de către schizofrenicul Vladimir Putin și Lukașenko.

Autoritățile ruse au reținut un total de 4.124 de persoane pentru că au participat la proteste anti-război nesancționate în toată țara, de când Kremlinul a ordonat o invazie a Ucrainei, a anunțat duminică site-ul de monitorizare independent OVD-Info. 

Până la ora 9:50 ET, 1.002 de persoane au fost reținute pentru proteste în 44 de orașe din întreaga țară, a mai informat OVD-Info. 484 au fost reținuți numai la Moscova. 

Conform legii ruse, demonstrațiile mari impun protestatarilor să solicite un permis, care trebuie depus cu cel mult 15, dar nu mai puțin de 10 zile înainte de eveniment.

Amenzi mari – și în unele cazuri chiar închisoare – pot fi impuse celor care protestează fără permis. Indivizilor li se permite să organizeze „pichete unice”, care sunt proteste individuale, dar nu este nemaivăzut ca oamenii să fie reținuți și pentru aceștia.

Joi, Comitetul de Investigații al Rusiei a avertizat că participarea la orice protest împotriva războiului este ilegală. De asemenea, a mai spus că infracțiunile ar putea fi înscrise în cazierul judiciar al participanților, ceea ce „ar lăsa o amprentă asupra viitorului persoanei”.

Ciocniri violente cu poliția în #Rusia !

Oamenii ies în #Minsk pentru prima dată într-un an și jumătate, strigând: Nu Război!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*