VIDEO Premieră! Locuitorii și medicii din Sculeni sunt contra strămutării secției Psihonarcologie din Ungheni în Sculeni

Continuă discuțiile aprinse în jurul intenției de a strămuta „temporar” secția Psihonarcologie din cadrul Spitalului raional Ungheni în extensia instituției medicale de la Sculeni.

Potrivit unui material recepționat la redacția NEWS.UNGHENI.ORG, în această după amiază, la extensia Spitalului raional Ungheni a avut loc o discuție de lucru dintre medicii, locuitori și consilierii locali, pe de o parte, și directorul interimar al Spitalului, Vladimir Popovici.

Secția psihonarcologie va funcționa maxim o lună în cadrul extensiei de la Sculeni”

directorul interimar al Spitalului raional Ungheni, Iurie Popovici

Pentru a nu fi acuzați de ingerință în conținut și publicarea unor informații eronate sau cu tentă manipulatorie, publicăm materialul video integral.

Amintim că săptămâna trecută, pe rețelele de socializare s-a iscat un nou scandal în jurul Spitalului raional Ungheni.

Motivul – intenția de a muta temporar secția psihonarcologie din cadrul Spitalului raional Ungheni la extensia instituției din Sculeni.

Conde.md a scris despre: Problemele la Spitalul din Ungheni au început odată cu expirarea mandatului fostului director Alexeev. De atunci, Ministerul Sănătății a întreprins mai multe tentative să organizeze concursuri și să numească un nou director.


Între timp, fondatorul instituției, Consiliul raional, condusă de oamenii lui Dodon, Ghenadie Mitriuc și alții, a numit un director interimar – Vova Popovici, om cu reputație rea în rândul angajaților și cu dosar la Curtea de Apel Bălți.
La 15 iunie 2021, Ministerul Sănătății a organizat un nou concurs și învingător a ieșit medicul Vadim Rusu.

Doctorul Popovici a fost condamnat penal în 2016 pentru depășirea obligațiilor de serviciu după ce prelevase probe biologice de la un șofer depistat în stare de ebrietate la volan și care ulterior au dispărut fără urme. Pentru asta, noul șef interimar al Spitalului din Ungheni a primit o amendă de 400 de unități convenționale și privarea dreptului de a profesa pentru o perioadă de 2 ani.

Presa locală de la Ungheni a scris despre acest fapt. Dar, oamenii lui Dodon nu doresc să scoată subiectul la ședință și să numească în funcție noul director.
Între timp, trimis lui Dodon din fotoliul de director interimar, Vova Popovici, dorește să distrugă acest spital.

Cu 1 lună în urmă, din ordinului lui a fost închisă secția psihonarcologie și angajații au fost trimiși prin alte secții sau chiar concedii. Motivul – pseudo reparație a clădirii.
Mai nou, se discută că oamenii au fost chemați la ședință pentru a fi anunțați că secția va fi transferată la extensia spitalului din Sculeni, la 30 km de oraș.
Apare o simplă întrebare – care este scopul acestei mișcări si cine va achita angajaților drumul dus-întors din Ungheni în Sculeni.?

Sigur că nimeni fiindcă interesul este de a lichida această secție și de a concedia angajații. 
Oare nu au nimic sfînt și doresc să lase pe drumuri specialiștii. Desigur, în moldova nu este deficit de cadre medicale.


Iată așa, un ins numit pe criterii politice, un trimis al „oleacă doctorului” din Sadova, cu mâna lui Mitriuc, distruge încetul cu încetul Spitalul care a acumulat ani de-a rândul locul I în clasamentul spitalelor raionale.


Rog să publicați mesajul, în curând vor fi publicate și alte materiale. Poate a ajunge la Minister și va fi oprită această dezordine la Spitalul raional Ungheni.
Ivan, fost lucrător al Spitalului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*