×

VIDEO! Președintele American, Joe Biden a ajuns la Kiev unde s-a întâlni cu Volodemir Zelenski. SUA va oferi noi sisteme HIMARS pentru Ucraina

VIDEO! Președintele American, Joe Biden a ajuns la Kiev unde s-a întâlni cu Volodemir Zelenski. SUA va oferi noi sisteme HIMARS pentru Ucraina

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden a ajuns în orașul ucrainean Kiev unde a a fost întâmpinat de către Președintele Ucrainei, Volodemir Zelenski. Vizita lui Biden în Ucraina, este o surpriză pentru întreg globul pământesc, anterior anunțase că nu va merge în Ucraina, doar în Polonia, probabil nu a făcut publică vizita din motive de securitate.

Vizita Președintelui Biden este un semn de susținere a Ucrainei, a declarat Volodemir Zelenski.

Statele Unite ale Americii a promis va oferi un ajutor de 500 de milioane de dolari, muniție sistem Himars, tehnică militară. Țări membre ale Uniunii Europene vor livra mai multe tipuri de tancuri, Abrams, Leopard, totodată s-a decis și fabricarea munițiilor pentru a suplini stocurile Ucrainei care se epuizează foarte repede, dar și a țărilor donatoare. Se discută livrarea de avioane de luptă F-16.

Pe 21 februarie, Joe Biden va merge în Polonia, pentru a discuta cu președintele polonez Andrzej Duda despre eforturile de a susține Ucraina și asigurarea cu tehnică militară și muniția necesară pentru a elibera teritoriile ocupate de Federația Rusia. Pe 22 februarie Biden va ține un discurs în care se va adresa polonezilor de la Palatul Regal din Varșovia.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul