VIDEO! Rafturi goale în Rusia, criza alimentelor este mare, lipsește făina, orezul, hrișca, produsele de igienă nu se mai găsesc în multe magazine

În Federația Rusă se atestă o criză alimentară de proporții în urma războiului din Ucraina, pe internet apar tot mai multe clipuri video cu rafturile goale din care lipsesc produsele alimentare, prețurile au crescut cu peste 50%, iar la unele produse până la 80%.

Oamenii sunt tot mai nemulțumiți de criza în care se află și lipsa produselor, de pe rafturi au dispărut până și absorbantele, produsele de igienă tot mai greu se pot găsi. Hrișca, orezul, făina de grâu sau porumb este greu de găsit, oamenii stau la coadă iar când angajații o aduc la raft, nu reușesc să o aranjeze pentru că cumpărătorii o iau direct de pe paleți sau coșul mare de cumpărături.

Rusia nu a reușit să înlocuiască marfa de import cu cea locală după cum și-ar fi dorit, acest fapt a contribuit la criza alimentară care este în creștere. Magazinele au început să concedieze angajații din lipsa veniturilor, experții preconizează că până la sfârșitul anului peste 9 milioane de oameni vor ajunge șomeri.

Rubla a scăzut drastic în urma sancțiunilor impuse de Statele Unite ale Americii, Uniunea Europeană și a altor state care s-au alăturat acestora, bursa de la Moscova s-a închis pentru a nu vedea cetățenii cum se prăbușește economia. Experții prevăd ca Rusia să intre în default în luna aprilie a acestui an, din cauza sancțiunilor impuse pentru invadarea Ucrainei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*