VIDEO! Rușii au ieșit în stradă să protesteze împotriva războiului. Au început și reținerile! ”Nu războiului!” (”Нет войны”) strigă cetățenii ruși pe străzile marilor orașe. Nu sunt proteste foarte mari, dar acestea există

Rușii au ieșit în stradă să protesteze împotriva războiului. Au început și reținerile!”Нет войны”(Net voinî) strigă cetățenii ruși pe străzile marilor orașe. Adică, ”Nu războiului!”Nu sunt proteste foarte mari, dar acestea există, semn că pentru unii ruși este mai importantă pacea cu Ucraina decât confortul personal.

Ei au ieșit în stradă, deși sunt conștienți că există riscul ca următoarele luni să le petreacă după gratii. Proteste sunt în Ekaterinburg. Oamenii au ieșit în stradă și în Tiumeni. Acolo au început deja reținerile. Sunt proteste și în Moscova, pe celebra Tverdskaya. Scrie jurnalistul Vitalie Cojocaru.

Tot aici polițiștii au făcut și foarte multe rețineri. Polițiștii moscoviți au reținut chiar și o jurnalistă, deși aceasta le-a spus de nenumărate ori că este jurnalistă, că își face meseria. Proteste sunt și în Sankt Peterburg, unde polițiștii au reținut mai multe persoane cu pancarte pe care scria ”Nu războiului!”

În această fierbere a apărut și reacția Patriarhului Kiril al Rusiei. Prima persoană din Biserica Ortodoxă Rusă a spus printre altele următoarele: ”Popoarele ruse și ucrainene au o istorie comună veche de secole, care datează de la Botezul Rusiei de către sfântul apostol Cneaz Vladimir. Cred că această comunitate dată de Dumnezeu va ajuta la depășirea diviziunilor și contradicțiilor care au apărut și care au dus la conflictul actual.Facem apel la întreaga Biserică Ortodoxă Rusă să facă o rugăciune profundă și fierbinte pentru restabilirea rapidă a păcii.”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*