VIDEO! Separatiștii din Donețk și Luhansk evacuează locuitorii în Federația Rusă

Situația în teritoriile separatiste din estul Ucrainei Donețk și Luhansk, controlate de exponenții pro-ruși, a devenit foarte tensionată în această după amiază.

Potrivit mai multor canale de pe telegram, cu tentă militară, propagandistice și partea așa numitei „lumi ruse”, separatistul care conduce așa numitele Republică Populară (auto-proclamate) Donețk, Denis Pușilin, ar fi anunțat printr-un mesaj video că locuitorii din regiunile (ocupate) Luhansk și Donețk vor fi evacuați pe teritoriu regiunii Rostov pe Don, Federația Rusă. Scrie news.ungheni.org.

Separatistul Pușilin mai menționează în așa numit adresare video că Federația Rusă a pregătit tabere pentru populația din regiunile necontrolate ale Ucrainei, Luhansk și Donețk, iar în punctele de trece a frontierei Ruso – Ucrainene, controlate temporar de separatiști, au fost create condiții pentru o tranziție rapidă.

Forțele Armate ale Ucrainei vor primi în curând un ordin de a lansa o ofensivă în regiune, mai transmite sepratistul Pușilin..

„Președintele ucrainean, Volodymyr Zelenski, va ordona în curând armatei să treacă la ofensivă, să pună în aplicare un plan de „invadare” a teritoriului Republicilor (autoproclamate) Populare Donețk și Luhansk”

Pușilin

El a adăugat că autoritățile de la Kiev măresc în mod constant numărul personalului militar în zona de conflict și trag arme acolo.

Forțele armate separatiste, având experiență în conducerea operațiunilor militare, sunt pregătite de luptă constant.

Sunt pe deplin capabile să protejeze populația civilă și infrastructura. Cu toate acestea, viața și sănătatea cetățenilor noștri pot fi puse în pericol în timpul bombardării inamicului”, a mai transmis Pușilin.

Vedeți și declarațiile lui Paseșnik, separatistul ce conduce teritoriul ocupat al regiunii Luhansk:

Ulterior, aceleași surse au început să publice materiale video în care se presupune că sunt înregistrate sunete ale sirenelor în orașul Donețk

Totodată, aceste materiale video pot avea caracter provocator și de manipulare pentru a pregăti teren Federației Ruse să introducă mai mulți militari în aceste două teritorii temporar ocupate de separatiștii pro-ruși.În drum spre hotarul Ruso-Ucrainean (Donețk)

Piața orașului Horlivka / Горлівка / Горловка:

În aceași ordine de idei, pe mai multe canale de telegram sunt distribuite imagini foto în care se menționează că bărbații cu vârstele între 18 (2004) și 55 (1967) ani nu au dreptul să părăsească teritoriile necontrolate din Donețk și Luhansk:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*