VIDEO! Ziua 4. Militarii ruși trag în casele cu civili, fură din magazine, mâncare. Orașele sunt atacate cu rachete. Cancelarul german promit că Rusia va plăti scump

În ziua 4 a războiului din Ucraina, tragediile continuă, soldații ruși trag în casele cu civili în timp ce alți conaționali tineri de ai lor sunt prinși de militarii ucraieni și recunosc că nu au venit de bună voie la război.
Forțele militare rusești au intrat în Harkov dar au suferit multe pierderi, chiar dacă Rusia declară că a blocat unele orașe, mimează o tentativă de negociere cu Ucraina în Belarus. Președintele Zelensky a refuzat, dar a spus că e gata să negocieze pe teren neutru din statle Europene sau Turcia.

Ocupanții ruși au rămas fără mâncare și combustibil, de foame fură din magazine. Kievul declară că a reușit să intercepteze o rachetă de croazieră lansată din Belarus. Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că Rusia va plăti cel mai mare preț pentru invazie, Germania este de acord parțial să scoată Moscova din sistemul SWIFT. Ucraina estimează că Rusia a pierdut 300 de morți, 27 de avioane, 26 de elicoptere, 146 tancuri, 706 vehicule blindate de luptă ș.a.

Ucigașii ceceni se află pe teritoriul Ucraineni luptând de partea rușilor, aproximativ 400 de mii de ucraineni s-au refugiat.

Ucraina a intentat un proces împotriva Rusiei la Haga

ACTUALIZARE 27 FEBRUARIE 15:05 Ucraina a intentat un proces împotriva Rusiei la Curtea Internațională de Justiție, după invadarea țării de către Moscova.

„Rusia trebuie trasă la răspundere pentru manipularea noțiunii de genocid pentru a justifica agresiunea”, a spus Zelensky.

ACTUALIZARE 27 FEBRUARIE 14:15 Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a anunțat într-o postare pe Facebook că a purtat discuții cu omologul său din Belarus, Alexandr Lukașenko. Zelensky nu a dat detalii despre ce au vorbit cei doi lideri în cadrul conversației.

Există acum 368.000 de refugiați din Ucraina, estimează ONU

ACTUALIZARE 27 FEBRUARIE 14:10 Aproape 400.000 de refugiați ucraineni și-au părăsit casele de la invazia Rusiei de joi, a informat duminică Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați.

„Numerele refugiaților din #Ucraina tocmai au fost actualizate – acestea se bazează pe datele puse la dispoziție de autoritățile naționale. Totalul actual este acum de 368.000 și continuă să crească”, a scris ICNUR pe Twitter duminică.

Mulțimile uriașe au căutat să evadeze din orașele și orașele din țară, cu drumurile înfundate în timp ce oamenii se deplasau spre vest, spre Polonia și Uniunea Europeană.

Elicopterele multifuncționale Mi-8AMTSh lansează rachete de avioane nedirijate în instalațiile Forțelor Armate ale Ucrainei.
/ Gostomel. 26 februarie/

Lupte în nordul Harkovului și explozii pe teritoriul unei fabrici de reparații de tancuri.

Soldați ai unităților de forțe speciale ale Forțelor Armate Ruse și asistent al șefului Republicii Cecene pentru blocul de putere Daniil Martynov din Ucraina.

Forțele de securitate ucrainene continuă să publice imagini cu aceeași coloană „Tigri” care a fost ambuscadă pe una dintre străzile din Harkov.

Ucraina estimează că pierderile militare rusești de până acum includ:

 • 300 de morți
 • 27 de avioane
 • 26 de elicoptere
 • 146 tancuri
 • 706 vehicule blindate de luptă
 • 49 de tunuri
 • 1 sistem de apărare antiaeriană Buk
 • 4 sisteme de lansare de rachete multiple
 • 30 de vehicule
 • 60 de rezervoare
 • 2 drone
 • 2 bărci

Cancelarul german spune că Rusia va plăti „preț mare” în timp ce va spori finanțarea militară a națiunii

ACTUALIZARE 27 FEBRUARIE 13:30: Cancelarul german Olaf Scholz a promis duminică că „foarte curând conducerea rusă va simți ce preț mare va trebui să plătească” pentru invazia Ucrainei, anunțând că va strânge fonduri militare germane într-o sesiune specială cu parlamentarii.

Președintele rus Vladimir Putin „nu își va schimba calea peste noapte”, a recunoscut Scholz.

„Ieri am decis că Germania va livra arme Ucrainei pentru a se apăra. Agresiunea lui Putin a însemnat că nu putem da niciun alt răspuns”, a adăugat el.

Scholz a dezvăluit, de asemenea, că va crește proporția din producția economică a Germaniei cheltuită pentru apărare la 2% și va aloca 100 de miliarde de euro (112 miliarde de dolari) focarelor sale armate, pentru a moderniza și echipa mai bine armata țării – o extindere semnificativă a Germaniei. cheltuielile de apărare.

Scholz a menționat și pachetul de sancțiuni împotriva Rusiei, despre care a spus că este fără precedent.Atacul rusesc asupra Ucrainei este „disprețuitor – încalcă dreptul internațional, nu poate fi justificat”, a spus Scholz.

„24 februarie 2022 marchează o cotitură în istoria continentului nostru”, a adăugat el în sesiunea specială a parlamentului. „Imaginile oribile pe care le vedem de la Kiev, la Mariupol, arată cât de lipsit de scrupule este Putin [președintele rus Vladimir]. Este atât de nedrept, durerea ucrainenilor, ne este foarte aproape de inimile”.

Scholz a menționat decizia UE de a elimina băncile rusești din sistemul internațional de plăți SWIFT și a spus că „băncile și companiile rusești vor fi oprite de la finanțare. Ne vom concentra asupra oligarhilor din UE. Avem măsuri punitive împotriva lui Putin și a oamenilor din jurul lui”.

„Trebuie să sprijinim Ucraina în această situație disperată și am făcut-o în ultimele săptămâni și luni, atacul asupra Ucrainei înseamnă că suntem într-un timp nou. Ca democrați, ca europeni, suntem de partea dumneavoastră, partea dreaptă a istoriei”, a spus Scholz.

ACTUALIZARE 27 FEBRUARIE 12:30: Rusia le-a dat oficialilor ucraineni un termen limită de 15:00, ora locală (7:00 ET) duminică, pentru a decide dacă se vor întâlni pentru discuții în orașul belarus Gomel.

Vladimir Medinsky, șeful delegației ruse și consilier al președintelui Vladimir Putin, a declarat agenției de presă de stat RIA Novosti că vor rămâne până la timpul alocat și vor aștepta un răspuns.

„De îndată ce primim această confirmare, vom porni imediat să ne întâlnim cu omologii noștri în cadrul negocierilor”, a spus Medinsky. „Suntem pentru pace”.

Ucraina spune că a interceptat o rachetă de croazieră din Belarus îndreptată spre Kiev

De la Sophie Jeong și Jennifer Hauser de la CNN

ACTUALIZARE 27 FEBRUARIE 11:30 Ucraina a declarat că a doborât o rachetă de croazieră lansată duminică la Kiev din vecinatatea Belarus.

„Forțele aeriene ucrainene au doborât o rachetă de croazieră lansată în capitala Ucrainei, Kiev, de către un bombardier TU-22 de pe teritoriul Belarusului. Aceasta este o altă crimă de război comisă împotriva Ucrainei și a poporului acesteia”, Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al Ministerului Ucrainei. a declarat duminică într -un tweet al Afacerilor Externe .

Belarus a jucat un rol important în invadarea Ucrainei de către Rusia. Trupele ruse au invadat granița cu Belarus cu sprijinul guvernului din Belarus, potrivit oficialilor ucraineni, iar administrația Biden a sancționat nouă firme de apărare din Belarus pentru sprijinul acordat invaziei. 

Militari ruși filmati în timp ce fură dintr-un magazin din Ucraina

ACTUALIZARE 27 FEBRUARIE 12:00  Mai mulți militari ruși au fost filmați în timp ce fură dintr-un magazin din Ucraina. Imaginile au fost făcut publice pe Twitter. Tot mai multe informații au apărut în spațiul public în ultimele zile cu privire la lipsurile pe care le au soldații ruși aflați pe teritoriul Ucrainei, de la combustibil și până la hrană.

Militari ruși au prădat un magazin. Militarii ruși au fost trimiși fără mâncare și combustibil să atace Ucraina.

ACTUALIZARE 27 FEBRUARIE 11:30 Suburbia Troieșcina a Kievului a fost ținta unui atac cu rachetă, potrivit agenției de presă Interfax, citată de BBC. Un consilier al ministrului de interne ucrainean l-a numit „o lovitură fără sens și fără milă într-o zonă rezidențială a Kievului, Troieșcina” într-o postare pe aplicația Telegram.

Rusia spune că a blocat unele orașe

BBC relatează că mai multe atacuri au fost raportate asupra orașelor și infrastructurii ucrainene.

Forțele rusești au blocat Herson și Berdiansk și au lansat lovituri cu rachete asupra infrastructurii militare, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerul rus al apărării, Igor Konașenkov.

Ucraina recapturase Herson anterior. Orașul este în sudul Ucrainei, la nord-vest de Crimeea, în vreme ce Berdiansk este un oraș-port la est de Crimeea.

Konașenkov a spus că orașul Henicesk și aerodromul Ciornobaivka de lângă Hersin au fost ocupate.

Potrivit acestuia, armata rusă a lovit ieri infrastructura militară a Ucrainei folosind rachete de croazieră lansate din aer și de pe mare.

Rușii vor sa negocieze cu Ucraina la Minsk, în Belarus. Zelenski: Le-am propus alte orașe, de unde nu se trage cu rachete în noi

ACTUALIZARE 27 FEBRUARIE 10:53 Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins oferta Kremlinului de a discuta în Belarus, precizând că această țară a luat partea Rusiei în conflict. În declarațiile rostite în limba rusă, președintele ucrainean a spus că Ucraina dorește discuții cu Rusia pentru a pune capăt luptelor, dar a insistat să le țină într-un alt oraș precum Varșovia sau Istanbul. Mesajul vine după ce Kremlinul a declarat duminică că o delegație rusă a sosit deja în Belarus pentru eventuale discuții.

Forțele militare ale Rusiei au intrat în Harkov

ACTUALIZARE 27 FEBRUARIE 08:25 Forțele Rusiei au intrat în Harkov, potrivit oficialilor locali. Șeful administrației regionale din Harkov, Oleg Sinegubov, a spus că vehicule militare ușoare au „pătruns în oraș”. Anterior acestei afirmații, imagini video arată unele vehicule militare rusești care mergeau pe străzile din nord-estul orașului. De asemenea, imaginile arată vehicule militare rusești distruse pe străzile din oraș.

„Nu părăsiți adăposturile! Forțele Armate ale Ucrainei elimină inamicul. Civilii nu trebuie să iasă pe străzi”.

Explozii în Kiev și Harkov pe timpul nopții

ACTUALIZARE 27 FEBRUARIE ORA 1:24 O a doua explozie puternică a avut loc în sudul orașului Kiev, anunță CNN, în zona celui de-al doilea aeroport al capitalei. 

Un depozit de carburant din Vasilkov a fost lovit de o rachetă. Deflagrația a provocat un incendiu uriaș.


ACTUALIZARE 27 FEBRUARIE ORA 1.08 Un bombardament puternic are loc și în orașul Harkov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*