Vinde carne proaspătă după ce iepurii Bolnavi mor de foame. Nu angajează legal și achită lucrătorii. Șeful Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor din Fălești încalcă normele sanitare și legale

Caz șocant la Fălești, o fostă angajată îl acuză pe Eduard Balica, fost Șef de direcție raională Fălești la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, că ar fi exploatat-o la Ferma sa de Iepuri, fără contract de muncă, timp de două luni fără ai achita salariu. Femeia îl acuză că iepuri care mureau, erau trimiși la vânzare ca iepuri vii proaspeți tăiați ceea ce este contrar normelor sanitare. Au fost publicate poze cu mizeria din fermă și iepurii morți care erau puși în saci pentru a fi trimiși la tăiere.

Eduard Balica este consilier din partea Partidului Democrat în consiliu raional, a fost anunțat că vor fi publicate pozele cu iepurii morți dar acesta a amenințat-o pe femeie că nu se teme de nimic și ea va avea probleme.
Conde.md a încercat să-l contacteze de domnul Eduard Balica, dar nu ne-a răspuns până la momentul publicării acestei știri.

Vă prezentăm postarea și opinia femeie păgubite:

Bună ziua la toți. Am așa o întrebare delicată, în luna noiembrie m-am aranjat la lucru la ferma de iepuri la gara Fălești în spatele benzinăriei „Bemol” Eu nu știu unde să mă adresez să cer ajutor. Am lucrat mai mult de două luni fără salariu.

La sfârșit de ianuarie s-a îmbolnăvit copilul. Ieșind pe foaie de boală, am aflat că nici nu am fost angajată oficial, mințește lumea pentru folosirea forței de muncă. Aceste luni nu am primit nici un ban. Eu am trei copii și ca să-i hranesc , luam câte un iepure – doi pentru mâncare. Separată îmi era zis ca ei sunt 80 lei un kg de carne, dar pe urma deja mi-a spus ca 110. Luam carnea să-mi hrănesc copiii.

Acum îl sun și îl rog să-mi achite salariu, dar el îmi spune tot timpul că n-are bani, dar eu ce sa fac?

La ferma e un dezastru total. Bătaie de joc de animale, nu sunt hrănite cite trei – patru zile. Dar dacă aduce mâncare , deja nu-i apa și ei stau zile întregi fără apă. Pe urma când le dădeam se umflau și piereau. Pe un capăt eu am avut un țeh întreg. Pe o zi ieșeau 10-25 iepuri morți. Ce la noi în Moldova?

Nu-s controale pe așa ceva , i-am zis șefului că o să mă duc la protecția consumatorului să fac plângere, dar el a spus că nu se teme că îl voi amenința, ca el va face plângere pe mine și o să răspund pentru că am făcut poze cu mizeria de la ferma. Mai jos o sa atașez dovezi ce se face acolo. Saci plini de iepurii morți!Cum se taie iepurii proaspăt morții și se vând.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*