Vladimir Putin a deportat circa 100.000 de ucraineni în Siberia, Cercul Arctic, Cecenia, Daghestan. Actele de identitate au fost sustrase de autoritățile ruse

Vladimir Putin a deportat circa 100.000 de ucraineni la mii de km distanță de casa lor din Ucraina, așa numita realocare a inclus și copii care vor popula zonele îndepărtate ale Federației Ruse, conform documentelor marea majoritate sunt realocați în Siberia și Cercul Arctic. Scrie The Independent.

Kremlinul a emis un ordin de urgență luna trecută prin care se cere realocarea a 95.739 de ucraineni din zonele Luhansk, Donețk, Mariupol și alte zone afectate de război. În decretul emis se cere autorităților locale să asigure primirea ucrainenilor, astfel persoanele vor fi strămutat la peste 5.500 mile distanța de Ucraina.

Repartizarea a fost făcute în mai multe regiuni ale Rusie, în Siberia 11.398 de ucraineni, Orientul Îndepărtat, Caucazul de Nord 7.218, 7.023 , inclusiv în alte regiuni și republicile puternic militarizate din Cecenia, Ingușeția, Daghestan.

Ucrainenilor care au fost răpiți din Mariupol și duși în Rusia li-au fost luate actele de identitate ucrainești și li sa cerut să semneze o declarație falsă că Ucraina și-a bombardat orașul, iar dacă se vor întoarce vor fi confrunta cu persecuția.

Astfel Vladimir Putin urmează aceeași metodă al înaintașului său Stalin care a ordonat trei valuri de deportări ale populației din Basarabia și Bucovina de Nord, unde au fost realocați peste 100.000 de mii de oameni care includeai copii, tineri, femei, bărbați și persoane în vârstă. Numărul lor real nu se cunoaște,  dar în al doilea val din 5-6 iulie 1949 au fost deportați peste 40.000 de basarabeni conform documentelor oficiale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*