Vladimir Putin a înainta 6 condiții lui Zelensky, limba rusă să fie a doua limbă de stat, interzicerea partidelor incomode Moscovei

Potrivit jurnaliștilor de la ZN.UA, au obținut din surse diplomatice de încredere, informații despre cele 6 cereri înaintate Ucrainei către Federația Rusia. Primele cinci dintre ele se fac referință de a face modificări în constituția Ucrainei, așa cum vede Putin.

  1. Refuzul de a adera la NATO. Ucraina să aibă statut de stat neutru. Rusia, care ne-a atacat țara, este gata să devină unul dintre garanți.
  2. Limba Rusă să fie a doua limbă de stat. Abolirea tuturor legilor care o încalcă.
  3. Recunoașterea Crimeei de către Ucraina ca teritoriu rusesc.
  4. Recunoașterea de către Ucraina a independenței a regiunilor secesioniste Donețk (RPD) și Luhansk LPR în limitele administrative ale regiunilor (inclusiv teritoriile controlate în prezent de Ucraina).
  5. „Denazificare”. Interzicerea activităților partidelor ultra-naționaliste, naziste și neonaziste și organizațiilor publice, abolirea legilor existente privind glorificarea naziștilor și neonaziştilor.
  6. „Demilitarizarea Ucrainei”. O respingere completă a armelor ofensive, sub care, dacă se dorește, pot fi aduse orice tip de arme.

Emmanuel Macron a avut o discuție cu Vladimir Putin, cerând încetarea războiului și retragerea a trupelor ocupante din Ucraina, dar fără a primi un răspuns pozitiv. Macron a mai declarat despre condițiile lui Putin că sunt inacceptabile. Acțiunile și condițiile de negociere a șefului de la Kremlin sunt tot mai neacceptabile și se pare că nu se vrea stoparea genocidului din Ucraina. Volodemyr Zelensky a declarat că Ucraina nu va capitula și nu va ceda nici un centimetru din granițele țării sale, dar este dispus la negocieri directe cu Vladimir Putin.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*