Volodymyr Zelensky a anunțat pentru prima dată numărul SOLDAȚILOR care au murit. Rusia a pierdut de zece ori mai mult

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenskyi, a numit pentru prima dată numărul soldaților care au murit apărând pământul nostru de ocupanți.

Potrivit acestuia, de la începutul războiului, adică în 16 zile, au murit 1.300 de militari ucraineni.

Potrivit unui corespondent UNIAN, Zelensky a spus acest lucru la o conferință de presă pentru jurnaliștii străini.

„Aproximativ 1.300 de militari au murit în țara noastră și peste 12.000 în Rusia. Unul din zece. Nu sunt fericit că 12.000 dintre ei au murit”, a spus președintele.

Zelensky a explicat că aceasta nu este viziunea lui asupra lumii în ansamblu, pentru că rușii au și părinți. 

„Au fost trimiși, cei mai mulți dintre ei nu știu de unde au venit”, a spus Zelensky. Potrivit acestuia, ocupanții ruși vorbesc despre un fel de fascism. „Au fost uimiți, scuze pentru un astfel de cuvânt, de politica lor de informare că suntem niște naziști aici”, a spus Zelensky.

El a adăugat că în Ucraina rușii au înțeles că sunt naziști pentru că „se comportă ca niște naziști”. Potrivit acestuia, o mulțime de prizonieri ruși pentru că au venit să ne omoare și apoi au văzut că „sunt slabi, că nu ne vom da bătuți pentru că suntem pe pământul nostru și, în al doilea rând, unii dintre ei au înțeles, în ciuda faptului că au 18-20 de ani, pentru că se comportă ca niște naziști”.

A mai precizat că soldații ucraineni au reușit să distrugă 360 de tancuri, 1.200 de vehicule blindate, 60 de avioane de avioane de război si 80 de elicoptere ale Federației Ruse.

Potrivit acestuia, ocupanții jefuiesc, blochează orașe – nu permit oamenilor să aducă apă. „Nu știu cum se vor întoarce acasă. Pentru că viziunea lor se schimbă deja”, a adăugat președintele ucrainean.

Potrivit acestuia, cei care „se bucură de crime, nu vor merge singuri, vor fi scoși de aici”. El a subliniat că ucrainenii vor rezista până la final. „De aceea unu la zece. Pentru că adevărul este de partea noastră”, a subliniat Zelensky. El a adăugat că avem propria noastră istorie și „nu suntem niște hibrizi acolo – ce se spune despre noi acolo – avem aceleași mâini ca toți militarii ruși. Aceleași picioare și același cap. Singurul lucru este că nimeni nu ne-a spălat capul, creierul. Pentru că avem libertate și democrație.”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*