VOTAT! Simbolurile ”Z” și ”V”, așa zisa panglică Sf. Gheorghe au fost definitiv interzise. Comuniștii și Socialiștii au părăsite sala

Majoritatea parlamentară a votat în a doua lectură, proiectul de lege în lectură finală, care interzice simbolurilor ”Z” și ”V”, așa zisa panglica Sf. Gheorghe. Pentru interzicerea simbolurilor de ocupație au votat 54 de deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate.

Deputata PAS, Olesea Stamate a declarat: Această panglică din păcate este utilizată acum unde se omoară sute și mii de oameni în Ucraina. Este un masacru ceea ce se întâmplă acolo și noi pur și simplu nu putem să stăm deoparte și să ne uităm cum această panglică este utilizată și propagată în țara noastră.

Interzicerea simbolurilor ocupante nu interzice și comemorarea celor căzuți în cel de al doilea război mondial. Nu se interzic distincțiile care au simbolurile și culorile așa zisei panglici Sf. Gheorghe.

Persoanele fizice care vor purta aceste semne de ocupație vor fi amendate cu suma de la 4500 la 9000 lei, persoanele juridice vor riscă să fie amendate de la 9000 la 18000 lei.

Comuniștii și Socialiștii promovează aceste simboluri cu scopul de a obține electoratul care este nostalgic după Uniunea Sovietică.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*