Zinaida Greceanîi și Aureliu Ciocoi vor instituiria unor restricții mai dure în măsură să limiteze răspândirea rapidă a virusului

Președinta parlamentului Zinaida Greceanîi s-a întâlnit astăzi cu prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi pentru a discuta despre situația epidemiologică și economică și eventualitatea de a impune sau nu un lockdown.

În cadrul unei ședințe cu Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi am discutat, în dimineața zilei de astăzi, situația epidemiologică și economică în țară. Am făcut un schimb de opinii privind măsurile care se impun în situația critică creată atât în domeniul sanitar, cât și în cel economic și social.

Cei doi oficiali au discutat eventualitatea asumării și instituirii unor restricții mai dure în măsură să limiteze răspândirea rapidă a virusului și să atenueze impactul pandemiei asupra mediului de afaceri și economiei naționale în ansamblu, fără instituirea lockdown-ului.

Anterior după ședința Consiliului Suprem de Securitate președinta Maia Sandu a cerut guvernului și parlamentului impunerea unui lockdown timp de două săptămâni pentru a nu supra aglomera spitalele și alocare câte 1000 de lei pe săptămână pentru cei afectați după modelul țărilor europene.

Președintele PSRM Igor Dodon revenit cu o replică către Maia Sandu, să o desemneze pe Mariana Dureleșteanu la funcția de prim-ministru a Republicii Moldova dar să nu impună lockdown pentru închiderea economiei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*