VIDEO! Ziua II de război. Militarii Ruși au bombardat o biserică, sute de morți, ostatici, case și blocuri atacate cu obuze. Zelinsky cere ajutor internațional

Forțele ucrainene luptă pe mai multe fronturi, însă au pierdut controlul mai multor baze și aeroporturi militare și a zonei Cernobîl. Occidentul a anunțat noi sancțiuni dure pentru Rusia, condamnând atacul asupra Ucrainei.

ACTUALIZARE 25 FEBRUARIE 23:35 Prim-ministrul Marii Britanie Boris Johnson transmite un mesaj poporului ucraineane și rus, în trei limbi:
Pentru oamenii din Ucraina: Slava Ukraini.Către poporul Rusiei: nu cred că acest război este în numele vostru.Această criză, această tragedie, poate și trebuie să ajungă la sfârșit. Pentru că lumea are nevoie de o Ucraină liberă și suverană.

Podul Antonovsky din Herson este din nou sub foc. /videoclip făcut acum câteva ore/

Suntem aici. Suntem în Kiev. Apărăm Ucraina🇺🇦

Militarii ruși invadatori au bombardat în Orașul Kiev o biserică, numărul morților se ridică la câteva sute. luptele se duc cu armament greu, obuze, rachete cu rază mică și medie, de flotă, balistice, tancuri și elicoptere atacă în continuu Ucraina. Mai multe localități au fost atacate cu obuze unde au murit civili, (vedeți video mai jos), poduri rutiere aruncate în aer. Militarii ruși au capturat și luat prizonieri pe soldații Forțelor Armate ale Ucrainei (video).

ACTUALIZARE 25 FEBRUARIE 21:30 Cinci explozii au avut loc într-un interval de câteva minute în zona centralei electrice din Kiev, a precizat primarul orașului, Vitali Klitschko, pe Twitter. El a spus că serviciile de urgență se îndreaptă spre locul exploziilor și că așteaptă detalii.

Zelenski a vorbit la telefon cu Biden

ACTUALIZARE 25 FEBRUARIE 21:12 Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut vineri o convorbire telefonică cu președintele american Joe Biden. 

„Tocmai am discutat cu peședintele SUA despre sancțiuni mai puternice, asistență defensivă concretă și o coaliție anti-război. Sunt recunoscător Statelor Unite pentru sprijinul puternic acordat Ucrainei!”, a scris Zelenski într-un mesaj pe Twitter.

Zelenski a vorbit la telefon cu Biden

ACTUALIZARE 25 FEBRUARIE 21:12 Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut vineri o convorbire telefonică cu președintele american Joe Biden. 

„Tocmai am discutat cu peședintele SUA despre sancțiuni mai puternice, asistență defensivă concretă și o coaliție anti-război. Sunt recunoscător Statelor Unite pentru sprijinul puternic acordat Ucrainei!”, a scris Zelenski într-un mesaj pe Twitter.

UE se pregătește să înghețe activele lui Putin și Lavrov

Eleni Varvitsioti, Henry Foy și Sam Fleming la Bruxelles

UE se pregătește să înghețe activele lui Vladimir Putin și ale ministrului său de externe Serghei Lavrov în temeiul pachetului de sancțiuni care urmează să fie aprobat vineri, potrivit a trei persoane familiare cu chestiunea.

Miniștrii de externe plănuiesc să aprobe pachetul de sancțiuni în această după-amiază, împreună cu o serie de măsuri împotriva băncilor și industriei ruse, au spus oamenii.

Putin și Lavrov nu vor fi, totuși, supuși unei interdicții de călătorie în temeiul măsurilor, subliniind dorința UE de a menține deschise posibilitățile diplomatice simbolice.

Chestiunea a fost discutată de lideri joi seara, un număr mare dintre ei vorbind în favoarea ideii.

ACTUALIZARE 25 FEBRUARIE 15:00

 Președintele rus Vladimir Putin a declarat, într-o conversație telefonică cu președintele chinez Xi Jinping, că Rusia este pregătită să negocieze cu Ucraina la nivel înalt. 

ACTUALIZARE 25 FEBRUARIE 14:50 Peste o mie de soldați ruși au decedat în urma invaziei din Ucraina, anunță Ministerul Apărării din Ucraina într-un comunicat de presă publicat vineri, 25 februarie, la ora 14.30. Instituția susține că acesta ar fi cel mai mare număr de morți înregistrat de Rusia vreodată în cadrul unui conflict militar pe care l-a inițiat.

Populația civilă din Kiev este înarmată să facă față soldaților ruși ce intră în capitala Ucrainei:

ACTUALIZARE 25 FEBRUARIE 14:30

În Akhtyrka, regiunea Sumi, trupele ruse au bombardat o zonă rezidențială, un adăpost antibombe, o grădiniță. Mai mulți copii au fost grav răniți, a declarat Dmitri Jivițki, șeful administrației militare regionale Sumi, scrie presa rusă.

Momentul când este descacerat automobilul peste care a mers un TAB, pe o stradă din Ucraina.

TUALIZARE 25 FEBRUARIE 13:36 Armata ucraineană exploatează plajele din Odesa pentru a preveni debarcări.

ACTUALIZARE 25 FEBRUARIE 13:10

Imaginile arată o rachetă lovind o zonă rezidențială de la nord-vest de Kiev

Imagini, pe care BBC le-a verificat, au fost încărcate cu o rachetă care lovește o zonă rezidențială din Bucha, la nord-vest de Kiev.

Acesta vine în momentul în care Ucraina avertizează că trupele ruse au intrat în zonele de nord ale capitalei.

ACTUALIZARE 25 FEBRUARIE 12:38 Lavrov atacă intervențiile occidentale în străinătate

Mai multe acum de la conferința de presă a ministrului rus de externe Serghei Lavrov la Moscova.El a respins o întrebare a lui Steve Rosenberg de la BBC, care l-a întrebat cum ar putea Rusia să justifice invadarea vecinului său occidental.Lavrov a făcut referire la intervențiile occidentale în fosta Iugoslavie, Irak și Libia – despre care a spus el a provocat mii de victime în numele promovării democrației.Instrumente de distribuire a articolelor

Lavrov spune că scopul este demilitarizarea Ucrainei

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov tocmai a răspuns la întrebări într-un briefing pentru presă.El repetă afirmația lui Vladimir Putin că Moscova nu vrea să ocupe Ucraina – ci mai degrabă să o „demilitarizeze”.Întrebat dacă Rusia a fost dorința de a răsturna o țară democratică, Lavrov sugerează că țara nu poate fi numită democratică.Apoi, el face afirmații cu privire la tratamentul acordat de Ucraina persoanelor vorbitoare de limbă rusă din țară.

În regiunea Lugansk, pentru prima dată, au fost capturate sistemele antitanc NLAW ale Forțelor Armate ale Ucrainei, instalate de Marea Britanie înainte de operațiunea rusă.

ACTUALIZARE 25 FEBRUARIE 11:55 Sabotorii, care au condus vehicule capturate mai devreme ale Forțelor Armate ale Ucrainei și îmbrăcați în uniforma armatei ucrainene, au fost împușcați și inofensivi!

Tancurile rusești care se îndreaptă spre Kiev poartă steagul URSS cu secera și ciocanul

ACTUALIZARE 25 FEBRUARIE 11:45 Tancurile care se îndreaptă spre Kiev poartă steagul URSS. Tancul model T-72B3 avea un camuflaj și marcajul „Z”, precum și un steag roșu al URSS în timp ce mergea pe șosea de-a lungul râului Nipru.

Zelensky sună liderii occidentali să le ceară sprijinul, în timp ce armata rusă încearcă să ocupe capitala Kiev

ACTUALIZARE 25 FEBRUARIE 11:40 Volodimir Zelenski a lansat, vineri, înainte de summitul extraordinar B9, un apel în care cere ajutor pentru apărarea Kievului, sancțiuni și exercitarea de presiuni asupra Rusiei. Totodată, el a vorbit și cu alți lideri europeni, în timp ce armata rusă încearcă să ocupe capitala Kiev.

Armata ucraineană spune că opune rezistență forțelor rusești care avansează spre Kiev dinspre nord

ACTUALIZARE 25 FEBRUARIE 11:25 Șeful armatei ucrainene, Valerii Zaluzhnyi, a spus, vineri, că forțele militare au reușit în a rezista în fața armatei ruse care avansează dinspre nord, scrie CNN.

ACTUALIZARE 25 FEBRUARIE 11:00 Militarii ruși au intrat în Kiev. Oamenii s-au adăpostit la metrou.

O alertă de raid aerian a fost declarată la Kiev, iar rezidenții sunt rugați să se mute imediat la adăpost. Aceasta este deja ca pentru a treia oară alertă.

Pe internet a fost postat un clip video în care se poate vedea cum un TAB intenționat intră într-o mașină care circula regulamentar.

ACTUALIZARE 25 FEBRUARIE 10:42

Autobuzele care mergeau spre orașul Shchastya, regiunea Lugansk, pentru evacuarea locuitorilor au fost atacate, se precizează informații despre victime. Acest lucru a fost anunțat de șeful Administrației Regionale de Stat Lugansk, Serghei Gaidai.

„Autobuzele care călătoreau spre Shchastya pentru a evacua rezidenții au fost atacate. Invadatorii ruși i-au acoperit cu Grad. Noi clarificăm informații despre victime”, a scris el.

Mai devreme, Gaidai a spus că ocupanții ruși nu au lăsat Crucea Roșie să intre în Shchastya, unde erau mulți morți și răniți.

ACTUALIZARE 25 FEBRUARIE 10:37 Ministerul ucrainean al Apărării anunță că militarii ruși sunt la 29 de kilometri nord de suburbiile Kievului, dar au înaintat și prin vestul orașului, la circa 80 de kilometri, unde forțele ucrainene au distrus un pod pentru a le opri avansarea.

ACTUALIZARE 25 FEBRUARIE 10:20 Forțele ruse au intrat în districtul Obolon din Kiev, unde armata ucraineană se luptă în prezent cu ele, relatează presă ucraineană. Ministerul Apărării al Ucrainei le cere locuitorilor să nu părăsească casa. Districtul este la aproximativ 10 km de centrul Kievului.

Actualizare 25, Februarie. 9:36 Militarii ruși au capturat două vehicule ale armatei ucrainene și se îndreaptă spre centrul Kievului.

Putin vrea „să scoată Ucraina de pe harta națiunilor”, a spus ministrul francez de externe

De la CNN Joseph Ataman și Camille Knight la Paris

Președintele rus Vladimir Putin a decis să „scoate Ucraina de pe harta națiunilor”, a declarat vineri ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian.

Ca răspuns, ministrul a declarat pentru postul de radio France Inter că sancțiunile europene anunțate în ultimele 24 de ore sunt menite să „asfixieze funcționarea Rusiei, să sugrume funcționarea Rusiei”.

Putin, a spus Le Drian, „a ales o ofensivă masivă – a decis să scoată Ucraina de pe harta națiunilor”.

Ministrul a spus că sancțiunile franceze împotriva Rusiei, care nu au fost încă anunțate de președintele Emmanuel Macron, „vor fi drastice și puternice – asta înseamnă înghețarea mijloacelor lor, înghețarea carnetelor de cecuri, asta înseamnă a nu mai putea avea activități economice în Franța. ”

Întrebat de ce restricțiile privind accesul Rusiei la sistemul bancar SWIFT nu au fost incluse până acum în sancțiuni, Le Drian a spus, „pentru că a trebuit să mergem repede”.

Oficialii armatei ucrainene precizează, într-un comunicat, doborârea deasupra Kievului, de către sistemele antiaeriene, a două „cadouri otrăvite” trimise de „fraţii ruşi”. 

„În această seară forţele de apărare au continuat să reziste unui important grup de ofensivă al ocupanţilor ruşi. Inamicul a executat lovituri aeriene asupra unităţilor noastre în apropiere de oraşul Kropivniţki / Kirovohrad.

Actualizare 25, Februarie. 08:00 Peste 60 de refugiați din Ucraina au fost au fost cazați La Centrul Moldexpo din Chișinău. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban.

Știrea se va actualiza din oră în oră doar din informații veridice, guvernamentale și de la fața locului. Vă rugăm să reveniți și să vă informați corect, din mai multe surse. Fără panică, păstrăm calmul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*